Senioren wedstrijd 20 mei 2021
donderdag, 20 mei 2021 18:09

Senioren wedstrijd 20 mei 2021

Op donderdag 20 mei werd de zesde wedstrijd van de zomercompetitie gespeeld en daar hebben in totaal 31 senioren aan meegedaan, waarvan bij de 18-holers 3 dames en 8 heren en bij de 9-holers deden 8 dames en 12 heren mee.

Bij de 18-holers werd één birdie gemaakt door Kees Raa op hole 17 en er werd 6 keer een par gemaakt waarvan 2 door Ton Komen op hole 7 en hole 11 en 1 door Piet Nieuwenhuizen op hole 2 en 1 door Ton van den Dijssel op hole 8 en 1 door Margreet Paap op hole 11 en 1 door Jicky Engel op hole 14. Op de eerste plaats eindigde Ton Komen met score 35 (13+22) en op de tweede plaats eindigde Ton van den Dijssel ook met score 35 (21+14) en daarna volgden 3 spelers met score 31, waarvan Cees Kruit op de derde plaats met score 31 (12+19) en Jicky Engel op de vierde plaats met score 31 (13+18) en Margreet Paap op de vijfde plaats met score 31 (16+15). De pcc voor alle scorekaarten van 20 mei kwam uit op pcc waarde 0. Bij de doorberekening van de nieuwe handicap (over de beste 8 van de laatste 20 kaarten) verbeterde niemand zijn hcp en bij 4 spelers ging de hcp met 0,2 tot 1,1 omhoog en bij de overige 7 spelers bleef hun nieuwe hcp ongewijzigd.

Bij de 9-holers werden geen birdies gemaakt maar wel 5 keer een par waarvan 3 op hole 2 door Wil van Beek, Joke Breeuwer en Eveline Rose en 1 op hole 5 door Joep Steeneken en 1 op hole 8 door Will Cox. Op de eerste plaats eindigde Joep Steeneken met score 23 en Wil van Beek werd tweede met score 21 en op de derde plaats eindigde Daphne Ruhulessin met score 20 en op de vierde plaats eindigde Will Cox met score 18 en daarna volgden Ria van Laar en Erik Spook op plaats 5 en 6 met score 17. Bij de doorberekening van de nieuwe handicap (over de beste 8 van de laatste 20 kaarten) verbeterden 4 deelnemers hun hcp met 0,1 tot 0,4 en bleef die bij 11 spelers ongewijzigd en bij de overige 5 ging de hcp met 0,1 tot 1,1 omhoog.

Aanstaande donderdag 27 mei wordt de tweede wedstrijd van de matchplay-competitie gespeeld. Bij de senioren wordt er matchplay met volledige handicapverrekening gespeeld en worden alle 9 holes uitgespeeld. In de commissiekamer ligt voor aanvang van de wedstrijd de startlijst met daarop de playing handicaps. Het verschil tussen de beide phcp’s is het aantal maal dat de speler met de hoogste phcp één extra slag mag doen om de hole te halveren, waarbij de eerste extra slag geteld wordt op de moeilijkste hole qua stroke-index  (dus eerst op hole 9 met SI 1 en daarna hole 7 met SI 3 en dan hole 6 met SI 5, enzovoorts). Bij matchplay hoeft er niet uitgeholed te worden; als de bal van je tegenstander dicht bij de hole ligt is het beter om de ontbrekende slag te “geven” (met bijtelling van 1 slag) of als het verschil in aantal gemaakte slagen niet meer overbrugd kan worden de hole te “geven”.

De inschrijfperiode voor de stableford-wedstrijden voor de zomercompetitie op 3 juni staat open tot zondagavond 30 mei tot 22 uur. En vanaf 3 juni spelen de 9-holers om de week wisselend op de tweede negen holes met “vroege” start vanaf 9 uur op hole 10 en de volgende week op de eerste negen holes met “late” start om half tien na de 18-holers. De 18-holers blijven alle wedstrijden spelen met start op hole 1 vanaf 8:50 uur en om de week sluiten zij bij de doorkomst op hole 10 aan achter de 9-holers.

Nieuwe deelnemers (50 jaar of ouder en hcp t/m 54) zijn van harte welkom bij de senioren!