De baan is dicht. Al dagen, en hij blijft nog wel even gesloten
%PM, %07 %946 %2023 %22:%nov

De baan is dicht. Al dagen, en hij blijft nog wel even gesloten

“Het is zeik- en zeiknat” zegt een verdrietige Jack de Goede, onze hoofd van de greenkeepers. Het begon vorige week flink te regenen en het houdt maar niet op. Er is zoveel gevallen dat de grond het niet kan afvoeren. “De drainagepijpjes liggen zelfs onder water, het systeem is hier niet tegen opgewassen, het kan maximaal zeven centimeter neerslag per dag verwerken, dat is veel, maar er valt zelfs nóg meer.”
 
Veel fairways zijn door het recente bezanden nog wel oké, daarbuiten is het een drama. “In het bijzonder holes 5 en 6 zijn verschrikkelijk. Elke dag inspecteren we de situatie, zodra het kan gaan we weer open, misschien gedeeltelijk. Maar nu zit het er gewoon nog niet in”, aldus Jack.
 
Dit najaar zijn we dus zwaar aan de beurt. Gelukkig komt zoveel regen niet zo vaak voor. Ook de omliggende banen kampen met hetzelfde probleem. “Dirkshoorn is één dag opengegaan maar moest al snel weer sluiten, de Waterlandse heeft het geprobeerd maar zelfde verhaal, Kavel II is soms open maar de spelers slaan de baan stuk”, zegt directeur van De Zaanse Stephen Wiggers.
 
Officieel is De Zaanse gesloten tot en met zondag 12 november. Maar het weer bepaalt of we dat halen. Hou de ‘baanstatus’ op de website in de gaten, die wordt elke dag vroeg in de ochtend geactualiseerd.  
 
Hieronder nog wat dramatische foto’s…

 

Klik op het plaatje om te vergroten