De wintercompetitie….
%PM, %07 %958 %2023 %23:%nov

De wintercompetitie….

Helaas zijn we nog niet van start met de wintercompetitie dit omdat het maar blijft regenen. De afgelopen 4 weken is er meer dan 300mm regen gevallen op onze golfbaan. Ter vergelijking: hier kan je ongeveer 66 olympische zwembaden mee vullen. Niet raar dus dat de baan even gesloten is.
 
Wel ontzettend jammer. De wintercompetitie commissie staat te trappelen om van start te gaan. Zoals eerder al geschreven gaan de wedstrijden door in de lijn van vorig seizoen maar hebben we wel nagedacht over hoe we de competitie nog spannender kunnen maken.
 
Hier hebben wij het volgende voor bedacht. We blijven matchplay spelen 2 tegen 2, een hoge handicapper samen met een lage handicapper. De teams worden door loting bepaald. Dit jaar in de vorm van ‘Chapman best ball’.
 
Hoe gaat dat dan in zijn werk? We slaan allemaal vanaf de rode teebox af, en als het nodig is vanaf de mat. Beide spelers slaan af op elke hole. Beide spelers spelen de tweede slag met de bal van de partner. Vervolgens wordt de beste bal gekozen en slaan beide spelers. Dan weer de beste bal en wederom allebei slaan tot de bal in de hole ligt.
 
Nu eerst maar eens wachten op droog weer zodat onze baan weer een beetje kan bijtrekken van al die regen. En als we dan eindelijk weer kunnen spelen… dan kom jij toch ook meedoen met de wintercompetitie? Gezellig!