De Jaarlijkse Herziening
%PM, %27 %951 %2021 %22:%dec

De Jaarlijkse Herziening

In januari vindt de “Jaarlijkse Herziening” plaats.

Dit is een evaluatie van de handicaps van alle leden die eenmaal per jaar moet worden uitgevoerd. In het Wereld Handicap Systeem (WHS) wordt een handicap van een speler vrij snel aangepast zodat de handicap het huidige spelniveau van een speler reflecteert. Er zijn echter gevallen waarbij de handicap van een speler sterk afwijkt van het spelniveau van de speler. In die gevallen is een extra aanpassing wenselijk. Bij de jaarlijkse herziening wordt gekeken of er leden zijn bij wie een extra aanpassing wenselijk is.

 

De jaarlijkse herziening begint met een handicapevaluatie waarbij de resultaten van een speler vergeleken worden met de te verwachten resultaten van deze speler op basis van zijn/haar huidige handicap. Als de werkelijke resultaten sterk afwijken  van de te verwachten resultaten, wordt de speler gemarkeerd voor verdere analyse door de handicapcommissie. De handicapcommissie analyseert de scoregeschiedenis van de speler en past, indien  dit nodig wordt geacht en na overleg met de speler, de handicap van de speler aan.

 

Als je zelf niet tevreden bent met je handicap en vind je dat je handicap door omstandigheden naar hoger of lager moet worden aangepast neem dan contact op de handicapcommissie  (haco@zaansegolfclub.nl).

REHACO