Wintercompetitie met een twist

Wintercompetitie met een twist

door Mirjam Willems

Beste medeleden van de Zaanse,

De Zon staat hoog aan de hemel, het transpiratievocht stijgt ons tot aan de lippen………………..en wij denken alweer aan de wintercompetitie (1 nov 2022 tot 28 feb 2023) .

Helaas is de deelname aan de wintercompetitie in de laatste jaren tanende en dan met name in de hogere handicapregionen. Daarom bedachten deelnemers aan de wintercompetitie dat een twist in de opzet wellicht een opleving in de hand kan werken. Waarvoor dank en hulde aan Huib en Herald. Wat zijn daaruit onze ideeën geworden en hoe gaan we dat omzetten?

• We zullen in deze constellatie GEEN Amerikaantje meer lopen!! Hoera, maar wel allemaal de 18 holes uitlopen
  • Het blijft een competitie over de gehele winter
  • Op onregelmatige momenten worden er kleine verrassingen danwel prijsjes uitgegeven, waardoor de grote prijs aan het einde van het seizoen lager gaat uitvallen. Dus wil je van elke verrassing profiteren, dan zien we je elke week hahahaha
  • Het blijft geen matchplay, maar wordt “doubles Golf”, muv. een driebal, die spelen dan gedrieën.
  • Doubles Golf is een manier om sneller en vooral leuker door de baan te gaan. Beide spelers slaan af, ieder van hun eigen afslagplaats, daarna kiezen zij de beste bal en slaan vandaar allebei weer een bal. Zo verder tot de bal in de hole zit. Om de competitie erin te houden worden de handicaps van beiden opgeteld en door 2 gedeeld. Wat daaruit komt is voor de double de daghandicap (bij driebal natuurlijk 3 handicaps optellen en dan door 3). En ja, kan zijn dat een driebal nu extra voordelen of extra nadelen gaat geven, maar ja, het gaat tenslotte om het verenigingsleven
  • Het dagresultaat is voor beide (of alledrie) de spelers gelijk en wordt in de overall competitie individueel genoteerd.
  • Hoe wordt dan geloot? Op de speeldag wordt in het midden van de deelnemende handicaps een streep getrokken, vervolgens vormt 1 van de lage kant een team met 1 van de hoge kant. Bijvoorbeeld: er zijn 40 deelnemers. Deelnemer 1 tot 20 heeft een handicap tot 14 en deelnemers 21 tot 40 hebben een handicap van 14,1 en hoger. Deze scheiding tussen laag en hoog kan dus elke week anders uitvallen.
  • Hiermee hopen wij dat er elke week wisselende teams zijn, waardoor elke week weer tegen dezelfde te moeten spelen verleden tijd wordt.
  • Aanmelden blijft als vanouds via het wedstrijdoverzicht.

Mochten er vanuit de leden nog op- en aanmerkingen komen, dan zien wij die graag tegemoet. Wij kunnen vanzelfsprekend iets over het hoofd gezien hebben en kleine aanpassingen zijn voor de start van de wintercompetitie nog altijd mogelijk.

Tot in de sneeuw

Marijke, Kelly, Theo en Mirjam